TRI-TIP STREET TACOS

86
Grillowany tri-tip jeszcze nigdy nie był tak smakowity.

Tri-tip stek jako nowa alternatywa dla mięsa mielonego w kuchni meksykańskiej.

Taco to świetna alternatywa dla typowego Amerykańskiego Street Foodu. Jest to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni Meksykańskiej. Nasz przepis różni się jednak od pozostałych. Według tradycji główną rolę tego dania, odgrywa mocno przyprawione mięso mielone. My postanowiliśmy wprowadzić odrobinę świeżości i zastąpiliśmy mielone mięso mielone, cienko pokrojonym stekiem z tri-tipa. Tu kupisz stek z tri-tipa świetnej jakości.

TRI-TIP STREET TACOS

Zalążek Meksykańskiej kuchni w Twoim domu.
Porcja dla 4 osób
Całkowity czas 1 hr

Składniki

  • 0.5 kg Steków z tri-tipa
  • 1 łyżka Oliwy z oliwek
  • 1 Pokrojona w kostki cebula
  • 2 Duże papryczki poblano, pokrojone w cienkie plasterki
  • 4 łyżeczki Mielonego czosnku
  • 1 łyżeczka Proszku ancho chilli
  • 2 łyżki Świeżego soku z limonki
  • 12 Małych tortilli

Dodatki

  • Salsa
  • Siekana świeża kolendra
  • Pico de gallo
  • Pokruszone queso fresco
  • Pokrojone avocado
  • Ćwiartki limonki

Sposób przygotowania

  • Rozgrzej porządnie grill, dopraw steki solą i pieprzem i smaż je po 4 minuty z każdej strony, do momentu aż termometr wskaże 135°C.
  • Po usmażeniu przenieś steki na półmisek i daj im odpocząć około 15 minut.
  • W międzyczasie rozgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj papryczki poblano, cebulę i czosnek. Smaż składniki na średnim ogniu przez 8 minut (od czasu do czasu mieszając). Dodaj proszek ancho. Smaż około 5-6 minut. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj sok z limonki.
  • Pokrój steka na cienkie plasterki.
  • Umieść mieszankę Poblano wraz z wołowiną w podgrzanej tortilli.
  • Udekoruj taco dodatkami według uznania.
Typ dania: Danie Główne
Typ kuchni: Meksykańska
Słowo kluczowe: Na grilla, Texas, Tri-tip, Wołowina

Proszę daj nam znać jak Ci wyszło! Zostaw komentarz poniżej i jeśli chcesz otaguj swoje dzieło na Instagramie @bbqpl z hashtagiem #stekopedia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




Close
Tender Meat sp. z o.o. © Copyright 2021. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close