Skirt Steak według kuchni dalekowschodniej

149
Docenisz za oryginalny smak i delikatność.

Świeży Skirt Steak z naszego sklepu internetowego BBQ.PL, swoim smakiem z pewnością zaskoczy każdego, kto go spróbuje.

Steki alternatywne, jak sama nazwa wskazuje to wspaniała alternatywa dla typowych elementów wołowych, które wszyscy bardzo dobrze znają.

 

Skirt Steak według kuchni dalekowschodniej

Smakowita alternatywa dla alternatywnego steka
Porcja dla 4 osób

Składniki

  • 0,5 kg skirt steka
  • szklanki sosu sojowego
  • szklanki sosu barbecue
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • ½ łyżeczki granulowanego czosnku
  • 8 zielonych cebul przekrojonych na pół

Sposób przygotowania

  • Wmieszaj sos sojowy, sos barbecue, masło orzechowe i granulowany czosnek w małej misce. Umieść steki wołowe i mieszankę sosu sojowego w bezpiecznej dla żywności, plastikowej torbie. Zamknij torebkę i marynuj mięso w lodówce przez 6 godzin, lub całą noc (od czasu do czasu przewracaj steki).
  • Po upływie minimum 6 godzin, umieść steki na ruszcie broilera, tak aby ich spód znajdowała się w odległości 5 centymetrów od ognia. Piecz steki 10 do 13 minut, w 70°C. W połowie czasu obróć steka na drugą stronę. Podczas ostatnich 3 minut pieczenia opiekaj steki z zieloną cebulką.
  • Steki pokrój w poprzek na cienkie plasterki. Podawaj z zieloną cebulką.
Kalorii: 350kcal
Typ dania: Danie Główne
Typ kuchni: Azjatycka, Europejska
Słowo kluczowe: Steki alternatywne, Wołowina

Proszę daj nam znać jak Ci wyszło! Zostaw komentarz poniżej i jeśli chcesz otaguj swoje dzieło na Instagramie @bbqpl z hashtagiem #stekopedia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




Close
Tender Meat sp. z o.o. © Copyright 2021. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close