Medaliony z Ligawy BLACK ANGUS USA

143

Wyśmienity miszmasz – tak właśnie nazwaliśmy połączenie przepysznych medalionów z ligawy wraz z Twoimi ulubionymi owocami morza. Delikatne, gotowane mięso kraba, homara bądź krewetek, wspaniale komponuje się wyrazistym smakiem medalionów wołowych.

Medaliony z Ligawy

Kolejny ze steków alternatywnych, teraz z waszymi ulubionymi owocami morza
Porcja dla 4 osób

Składniki

  • 4 medaliony z ligawy
  • 2 łyżki masła
  • 1 cytryna
  • 175 g ugotowanego mięsa kraba/homara/krewetek pokrojonego w kostkę
  • 450 g szparagów
  • 1⅓ szklanki podgrzanego sosu holenderskiego

Sposób przygotowania

  • Na rozgrzanej patelni rozpuść 1 łyżkę masła. Dodaj sok z cytryny i mięso wybranego z owoców morza. Gotuj 3 minuty.
  • Na drugiej, rozgrzanej patelni rozpuść łyżkę masła. Umieść medaliony z ligawy na patelni. Smaż steki od 7 do 10 minut, od czasu do czasu obracając. W międzyczasie ugotuj szparagi na parze.
  • Ułóż szparagi na dużym półmisku, posyp skórką z cytryny i dopraw solą i pieprzem. Steki połóż na szparagach, dodaj mięso "kraba". Skrop steki sokiem z patelni, oraz sosem holenderskim. Jeśli chcesz, udekoruj pietruszką i pieprzem cayenne.
Typ dania: Danie Główne
Typ kuchni: Europejska, Śródziemnomorska
Słowo kluczowe: Do smażenia, Steki alternatywne

Proszę daj nam znać jak Ci wyszło! Zostaw komentarz poniżej i jeśli chcesz otaguj swoje dzieło na Instagramie @bbqpl z hashtagiem #stekopedia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




Close
Tender Meat sp. z o.o. © Copyright 2021. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close