Poznaj nas

 

Witaj na naszym blogu dla mięsożerców. Jesteśmy pasjonatami sztuki BBQ i miłośnikami mięsa. Nie mamy nic do fanów kuchni vege, ale blog kulinarny o mięsie to raczej nie jest miejsce dla nich. Jeśli kochasz mięso tak jak my mamy nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej.

 

Blog kulinarny o mięsie

Wołowiną premium zajmujemy się od ponad 30 lat. Dostarczamy selekcjonowaną wołowinę, jagnięcinę i inne pyszne mięsa do restauracji i delikatesów. Od jakiegoś czasu mamy też sklep internetowy BBQ.PL, który skierowany jest do klientów detalicznych. Od czasu uruchomienia naszego sklepu chodził nam po głowie blog kulinarny o mięsie, ponieważ dostajemy od was mnóstwo ciekawych pytań.

Pytacie jak przygotować steka, jak go wysmażyć, jakiego wybrać, jak przechowywać itd…Macie naprawdę wiele pytań i super :). Nasz blog to miejsce w wirtualnej przestrzeni, w którym chcemy zamieścić odpowiedzi na większość z nich. Będziemy dzielić się naszym doświadczeniem oraz wiedzą naszych zaprzyjaźnionych ekspertów, szefów kuchni i grill masterów, których zaprosiliśmy do tworzenia naszego bloga.

Najczęściej zadawane pytania

Czy organizujecie stacjonarne warsztaty kulinarne?

Obecnie nie organizujemy warsztatów stacjonarnych, ale mamy takie plany. O planowanych eventach i szkoleniach można dowiedzieć się zapisując do naszego newslettera.

Gdzie kupić dobre mięso na grilla?

Naszym zdaniem najlepsze mięso na grilla i nie tylko można kupić w sklepie bbq.pl 🙂 Szeroki wybór, wygodne zamawianie i szybka dostawa oraz co najważniejsze najwyższa jakość mięsa.

Czy macie swoje przepisy w formie drukowanej?

Z myślą o naszej planecie staramy się ograniczać druk wszelkich materiałów. Jeśli jednak ktoś planuje grillowanie z ograniczonym dostępem do internetu polecamy skorzystanie z ikonki drukarki przy każdym przepisie i wygodny wydruk wersji off line.

Masz inne pytania dotyczące naszego bloga? Sprawdź sekcję FAQ jeśli nie znajdziesz tam interesujących cię informacji napisz do nas KONTAKT

Na przestrzeni lat zorganizowaliśmy wiele szkoleń i warsztatów kulinarnych dla szefów kuchni. Widzimy jak wielkie jest zapotrzebowanie na wiedzę o mięsie wysokiej jakości. Do prowadzenia szkoleń zapraszaliśmy grill masterów światowej sławy oraz naszych rodzimych mistrzów grillowania i najlepszych szefów kuchni. Ich porady, przepisy i techniki zbieraliśmy i dzisiaj publikujemy je na blogu.

Oczywiście nie pozjadaliśmy wszystkich rozumów i sami codziennie uczymy się nowych rzeczy. Więc będzie nam bardzo miło jeśli wy, czytelnicy naszego bloga, będziecie dzielili się tutaj swoimi doświadczeniami. Społeczność pasjonatów sztuki BBQ powinna tworzyć tego bloga, to wy macie mnóstwo fantastycznych pomysłów i chcielibyśmy za pośrednictwem tego bloga je promować. Piszcie do nas na kontakt lub na nasz fanpage i przesyłajcie zdjęcia i przepisy. Najciekawsze z chęcią opublikujemy.

Mamy nadzieję, że wspólnie z wami stworzymy prawdziwą encyklopedię rzetelnej wiedzy o mięsie premium czyli Stekopedię :D.

Dziękujemy że jesteście z nami

Teraz nie pozostaje nam nic innego niż tylko zaprosić was do eksplorowania wiedzy o mięsie i grillowania.

Bardzo cieszy nas fakt, że rzesza miłośników mięs wysokiej jakości i kulinariów na wyższym poziomie coraz bardziej się powiększa. Bo w jedzeniu naprawdę nie liczy się ilość, ale jakość.

Zapraszamy zarówno doświadczonych grillomaniaków jak i początkujących adeptów sztuki BBQ do wspólnego poznawania nowych smaków!

Close
Tender Meat sp. z o.o. © Copyright 2021. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close