Go Back

Smażone kotleciki jagnięce z warzywami

Pyszne i lekko strawne kotleciki jagnięce z warzywami są idealną propozycją na obiad w te letnie upały.
Czas przygotowania 5 mins
Czas gotowania 20 mins
Typ dania Danie Główne
Typ kuchni Angielska, Europejska, Polska
Porcja dla 2 osób

Składniki
  

  • 300 g kotlecików jagnięcych
  • 200 g pokrojonych warzyw: małej marchewki, kukurydzy, słodkiego groszku, papryki i dymki
  • 1 łyżeczka pasty z imbiru
  • 3 łyżki pasty Teryaki
  • 3 łyżki soku pomarańczowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego

Sposób przygotowania
 

  • Wszystkie składniki należy wcześniej przygotować.
  • Podgrzać olej w woku lub na dużej patelni.
  • Wrzucić najpierw jagnięcinę, następnie po kolei dodawać: marchewkę, kukurydzę, paprykę, słodki groszek i marynatę z Teryaki.
  • Obsmażać do uzyskania kruchości mięsa i do zgęstnienia sosu.
  • Podawać posypane opiekanymi nasionami sezamu.
Słowo kluczowe Dietetyczne, Do smażenia, Jagnięcina